Zastosowanie myjek parowych w piekarniach

Utrzymanie czystości na wysokim poziomie

W branży piekarniczej wraz ze wzrastającymi wymogami klientów dotyczącymi jakości produktu, podąża ich świadomość odnosząca się do warunków, w jakich jest on produkowany. Przepisy zmuszają piekarzy do zaostrzenia wymogów dotyczących warunków sanitarnych od momentu samej produkcji, aż do chwili sprzedaży klientowi końcowemu. Utrzymanie wysokich standardów higienicznych niestety generuje stałe koszta (chemia i czas poświęcony na sprzątanie obiektu i środków transportu).

Ułatwienie i zmniejszenie kosztów doczyszczania pomieszczeń produkcyjnych

Firma OTTIMO SYSTEMS doskonale rozumiejąc ten problem wdrożyła system mający na celu ułatwienie i zmniejszenie kosztów doczyszczania pomieszczeń produkcyjnych, pojazdów rozwożących produkty spożywcze, jak i szczególnie zabrudzone maszyny i urządzenia.W branży piekarniczej dotkliwym problemem jest czyszczenie miejsc, w których powstają tak zwane zapieczenia. Piece piekarnicze, wózki, czy blachy są szczególnie narażone na powstawanie w/w zapieczeń.

Profesjonalne i przemysłowe myjki parowe marki OTTIMO SYSTEMS w połączeniu ze specjalnie stworzonymi do ich wspomagania preparatami OTTIMO OVEN CLEANER i OTTIMO ORANGE CLEANER doskonale wspierają pracowników w pozbyciu się zabrudzeń pochodzenia organicznego. Łatwość i tempo wykonywania czynności czyszczenia przy wykorzystaniu technologii OTTIMO SYSTEMS przewyższają wszelkie tradycyjne metody czyszczenia.

Dodatkowe funkcje, o które są wzbogacone parownice (detergent i zasysanie nieczystości) wspierane bogatym zestawem akcesoriów pozwalają nie tylko na szybkie i skuteczne czyszczenie pieców, wózków, okapów, maszyn itp., ale również kafelków ściennych i podłogowych, sanitariatów i okien. Te ostatnie czynności w większości przypadków wykonuje się z funkcją zasysania i bez użycia detergentu, co pozwala na zmniejszenie kosztów związanych z zakupem detergentów, ścierek. Gładkie powierzchnie dzięki funkcji zasysania są natychmiast osuszane z powstałej wilgoci, a nieczystości są automatycznie zbierane w specjalnym zbiorniku.

Wysoka temperatura wydostającej się pary (w kotle temperatura pary sięga 170 stopni Celsjusza) nie tylko przyspiesza odrywanie się zabrudzeń od powierzchni, ale dodatkowo, w tym samym momencie, dezynfekuje ją. Wdrażając nasz system czyszczący w sposób łatwy, a przede wszystkim skuteczny przyśpieszamy doczyszczanie większości uciążliwych zabrudzeń z jakimi można się spotkać w branży piekarniczej.